понедельник, 18 августа 2014 г.

домашній кетчуп

рецепт від моєї мами :)

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів
  • 1 кг цибулі
  • 1 склянка води
  • сіль, цукор, оцет, суха гірчиця
  • спеції за смаком
1. Нарізаємо великими шматочками помідори та цибулю, викладаємо у каструлю, доливаємо 1 стакан води та ставимо на вогонь. Після того як суміш почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімуму та лишаємо на дві години, періодично помішуючи. Помідорів має стати у 2 рази менше.
2. Знімаємо каструлю з пательні та даємо охолодитись.
3. Пропускаємо помідори через соковитискач або сито, аби лишився лише сік, а кісточки та шкірки можна було викинути. 
4. Ставимо сік на вогонь, додаємо 1 ст. ложку оцту, 1 ст. ложку цукру, 1 ст. ложку сухої гірчиці, сіль та спеції за смаком.
5. Після закипання, варимо 15 хвилин. 
6. От і все, таку суміш можна заливати у баночки та пляшки.

Смачного!


Комментариев нет:

Отправить комментарий