понедельник, 20 октября 2014 г.

Гарбузовий пиріг

Цей рецепт зараз як ніколи актуальний. Тож не проґавте момент, - купуйте на риночку чи в магазині гарбуза  та готуйте пиріг для своєї родини.

Інгредієнти:

Для гарбузової начинки:

♥ Гарбуз 500 г
♥ Білий цукор 150 г
♥ 3 яйця + 1 яєчний білок
♥ Пакетик ванільного цукру
♥ Цедра з половини лимона
♥ За смаком: мускатний горіх, кориця.
♥ 2 столові ложки манки.

Для пісочного тіста:

♥ Вершкове масло 125 г (охолоджене)
♥ Пшеничне борошно 200 г
♥ 1 яєчний жовток
♥ Холодна вода 50 мл
♥ Білий цукор 100 г
♥ 0,25 ч. ложки солі

Процес приготування:

1. Очистість гарбуз, наріжте великими шматками та варіть близько 15 хвилин у киплячій воді. Він має стати м'яким.
2. Відкиньте варений гарбуз на друшляк та дайте стекти зайвій рідині, охолонути. Зробіть з нього пюре, додавши  цукор, на кінчику ножа меленого мускатного горіха, лимонну цедру та мелену корицю.
3. Відділіть жовток з одного яйця та залиште його для тіста. Білок разом з трьома цілими яйцями додайте до гарбузового пюре. Додайте 2 ложки манної крупи. Добре вимішуючи, доведіть гарбузову масу до однорідної консистенції.
4. У маленькій мисці змішайте яєчний жовток з водою та поставте в холодильник.
5. Наріжте вершкове масло маленькими шматочками.
6. У великий мисці змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте вершкове масло та вимішайте. Суміш має нагадувати борошно грубого помелу.
7. Вимішайте тісто, повільно додаючи охолоджені жовток з водою.
8. Покладіть тісто відпочити  у холодильник на 20 хвилин.
9. Розігрійте духову шафу до температури 190°С.
10. Розкатайте тісто та перенесіть його у форму, сформувавши дно та стінки майбутнього пирога. Випікайте до світло-солом'яного кольору (близько 15 хвилин).
11. Нагрів духовки зробіть мінімальним (130-150°С). Залийте начинку і випікайте ще близько 40 хвилин. Готова начинка не повинна бути рідкою.
12. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолонути.



♥ Пиріг добре смакує з вершковим морозивом.





























Смачного!


2 комментария:

  1. интересно посмотреть в разрезе. что-то меня берут сомнения, что пол кило пюре да еще и с тремя яйцами можно укрепить двумя ложками манки

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. гарбузове пюре нагадує картопляне, вона не дуже рідке ) в рецепті від Чака Вільямса, який ми брали за основу, додається 4 ложки борошна ) до того ж, якщо вам буде здаватись воно дуже рідким, можете покласти манки більше ) пиріг готували вже кілька разів, все чудово застигає )

      Удалить