воскресенье, 14 февраля 2016 г.

Їжа ангелів


Ми спробували приготувати за рецептом Чака Вільямса капкейки і кекс, краще вийшов кекс у великій формі ) Але гарніші капкейки, тому вони й на цих фото ) Замість винного каменю ми використали лимонну кислоту з розрахунку 1/8 ч.л. на 1 білок.



Інгредієнти:

  • 110 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 0,25 ч.л. солі
  • 12 великих яєчних білків
  • 140 г дрібного цукру
  • 1,5 ч.л. винного каменю
  • 1,5 ч.л. екстракту ванілі
Просійте двічі окремо борошно і цукрову пудру. Міксером збийте білки до початку утворення піни. Додайте третину цукрової пудри й збивайте, поки білки не стануть непрозорими. Потім додайте ще третину цукрової пудри й винний камінь й збивайте доти, доки обсяг не збільшиться і вони не стануть тугішими. Додайте решту пудри й збивайте, доки вони не почнуть тримати форму (не будуть випадати з форми). Поступово додайте сухі інгредієнти і обережно вмішайте їх лопаткою.

Випікати 30-40 хвилин за температури 180 С. Вимкніть духовку десь з 5 хвилин до готовності і дайте кексу в ній охолонути. 

Для крему я використала сир Президент 9% у пачці по 200 г (усього 340 г) + 100 г цукрової пудри + 115 г вершкового масла кімнатної температури + 1 ч.л. ванільного цукру. Все це потрібно гарно збити міксером і додати близько 100 будь якого ягідного пюре. Я робила малинове з розморожених ягід. Крем вийшов дещо зернистий через сир, але гарно тримав форму і був смачним )))

Смачного!










Комментариев нет:

Отправить комментарий