четверг, 25 сентября 2014 г.

Паштет з печінки та грибів

Нарешті, на нашій кухні з'явився блендер. Тепер готувати нам значно легше і часу на те, щоб ділитись з вами рецептами, буде більше! Перше, що ми вирішили на ньому приготувати - паштет. Без блендера, цей рецепт втілити у життя доволі важко, адже він повинен мати однорідну структуру. Ця страва чудова тим, що набір продуктів можна змінювати, залежно від вподобань та смаків. Отже, ділюсь з вами рецептом домашнього паштету від моєї мами.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 700 гр. 
  • Гриби печериці 300 гр.
  • Цибуля 3 шт. середнього розміру.
  • Морква 2 шт. середнього розміру.
  • Спеції: сіль, різні види. перцю, мускатний горіх.
  • Вершкове масло 100 гр.
  • Соняшникова олія.

1. Підготуйте печінку, помийте та почистіть її, наріжте невеликими шматочками.
2. Цибулю, моркву та гриби поріжте маленькими шматочками. Моркву можна потерти або перемолоти у блендері.
3. Поставте розігрівати пательню з соняшниковою олією, коли вона добре прогріється, висипте печінку та обсмажуйте 2-3 хвилини на сильному вогні.
4. Зменшіть вогонь. Додайте сіль та спеції.
5. Додайте до печінки цибулю, моркву та гриби, та на невеликому вогні тушкуйте близько 15 хвилин. Після цього, вимкніть вогонь та дайте суміші охолонути.
6. Поріжте кубиками вершкове масло та викладіть на ще гарячу печінку.
7. Охолоджену суміш перемеліть у блендері до однорідної консистенції.

* Не забувайте пробувати на різних етапах паштет на сіль та спеції.
* Якщо він після перемелювання у блендері буде занадто густий, додайте вершкового масла.
* Готовий паштет може зберігатись у холодильнику близько тижня.

СМАЧНОГО!


Комментариев нет:

Отправить комментарий