суббота, 20 июня 2015 г.

Ніжна Павлова...

І хто б подумав, що таку красу буде готувати для мене мій чоловік? Так, можете мені заздрити :Р Сезон полуниці в нас пройшов так... :)

Інгредієнти для 6-8 порцій:

Меренга:
  • яєчні білки (кімнатної температури) 60 гр.
  • сіль пів ч.л.
  • цукор або цукрова пудра 240 г. 
  • ванільний цукор 10 г
  • крохмаль карптопляний або кукурудзинй 1 ст.л.
  • білий винний оцет - 1 чайна ложка
  • сік лимона  1 ст.л.
Крем:
  • охолоджені вершки (35%)  250 мл,  та вальний цукор.
  • цукрова пудра 2 ст.л.
  • 200 г. полуниці
  • свіжа м'ята


Процес приготування:
1. В ємкість вилити білки, висипати сіль  та ванільний цукор. Почати збивати до піків, поступово додаючи цукор. 
2. Додати оцет, лимонний сік, крохмаль, обережно перемішати лопаткою. Білки при нахилі миски не повинні з неї виливатися.
3. Нагріти духову до 120 °С. Пекарський папір ледь-ледь змастити олією. 
4. Випікати меренгу за температури 120 °С - 130 °С близько години. Духовку не відкривати!
5. Коли пройде годин, духовку вимкнути, не відкривати. Лишити меренгу охолоджуватись у духовці.



6. Для крему охолоджені вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою.
7. Крем кладемо на охолоджену меренгу та прикрашаємо полуницею та м'ятою! Даємо волю своїй фантазії :)



Смачного! :)



Комментариев нет:

Отправить комментарий