І хто б подумав, що таку красу буде готувати для мене мій чоловік? Так, можете мені заздрити :Р Сезон полуниці в нас пройшов так... :)
Інгредієнти для 6-8 порцій:
Меренга:
Процес приготування:
1. В ємкість вилити білки, висипати сіль та ванільний цукор. Почати збивати до піків, поступово додаючи цукор.
2. Додати оцет, лимонний сік, крохмаль, обережно перемішати лопаткою. Білки при нахилі миски не повинні з неї виливатися.
3. Нагріти духову до 120 °С. Пекарський папір ледь-ледь змастити олією.
4. Випікати меренгу за температури 120 °С - 130 °С близько години. Духовку не відкривати!
5. Коли пройде годин, духовку вимкнути, не відкривати. Лишити меренгу охолоджуватись у духовці.
6. Для крему охолоджені вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою.
7. Крем кладемо на охолоджену меренгу та прикрашаємо полуницею та м'ятою! Даємо волю своїй фантазії :)
Смачного! :)
Інгредієнти для 6-8 порцій:
Меренга:
- яєчні білки (кімнатної температури) 60 гр.
- сіль пів ч.л.
- цукор або цукрова пудра 240 г.
- ванільний цукор 10 г
- крохмаль карптопляний або кукурудзинй 1 ст.л.
- білий винний оцет - 1 чайна ложка
- сік лимона 1 ст.л.
- охолоджені вершки (35%) 250 мл, та вальний цукор.
- цукрова пудра 2 ст.л.
- 200 г. полуниці
- свіжа м'ята
Процес приготування:
1. В ємкість вилити білки, висипати сіль та ванільний цукор. Почати збивати до піків, поступово додаючи цукор.
2. Додати оцет, лимонний сік, крохмаль, обережно перемішати лопаткою. Білки при нахилі миски не повинні з неї виливатися.
3. Нагріти духову до 120 °С. Пекарський папір ледь-ледь змастити олією.
4. Випікати меренгу за температури 120 °С - 130 °С близько години. Духовку не відкривати!
5. Коли пройде годин, духовку вимкнути, не відкривати. Лишити меренгу охолоджуватись у духовці.
6. Для крему охолоджені вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою.
7. Крем кладемо на охолоджену меренгу та прикрашаємо полуницею та м'ятою! Даємо волю своїй фантазії :)
Смачного! :)
Комментариев нет:
Отправить комментарий