среда, 20 августа 2014 г.

Чіабатта з оливками та томатами (italian bread)

Інгредієнти:

  • склянка води;
  • 10 грамів сухих дріжджів;
  • 4 склянки борошна;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 1 яйце;
  • столова ложка оливкової олії.
  • для начінки: помідори, оливки, солодкий та гострий перець
1. Готуємо рідку опару: у склянці води розчиняємо 2 чайні ложки цукру, додаємо сухі дріжджі та склянку борошна, вимішуємо виделкою або віничком до однорідної консистенції, накриваємо кришкою та лишаємо бродити в теплому місці годину-півтори. Опара має підійти, а на її поверхні з'явитися бульбашки.
2. До опари додаємо яйце, 2 чайні ложки солі, столову ложку оливкової олії, добре перемішуємо, та всипаємо 2 склянки борошна. Починаємо замішувати, додаючи потроху ще борошна (приблизно склянку), аж доки тісто не припинить липнути до рук. Тісто добре вимішуємо, щоб наситити його повітрям, формуємо з нього кульку та лишаємо в закритій мисці у теплі на дві години.
3. Тісто має збільшитись у об'ємі. Дуже обережно розподіляємо його на порції і формуємо хліб.
4. Якщо ви хочете зробити чіабатту з начинкою, то з тіста спочатку формуються коржі, а потім вони скручуються рулетом. В жодному разі не використовуйте скалку, все робіть обережно руками, тісто не має бути дуже тонким і не страшно, якщо трохи порветься.
5. Для начинки підійдуть оливки, помідори, солодкий та гострий перці. Ваші овочі мають бути нарізані на невеличкі шматочки, з помідорів потрібно прибрати м'якоть та висушити їх рушником.
6. Перед тим, як ставити у духову шафу, дайте полежати під рушничком готовим хлібцям близько 20 хвилин.
7. Чіабатта випікається у духовій шафіі десь близько 40 хвилин на середньому вогні.

Смачного!



Комментариев нет:

Отправить комментарий