суббота, 16 августа 2014 г.

Малиновий чізкейк












Ігредієнти:
  • 200 г розсипчастого печива;
  • 700 г нежирного домашнього сиру;
  • 350 г густих домашніх вершків;
  • 450 г малини;
  • 250 г цукру;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 15 г желатину.

  1. Печиво розтовкти, додати мед та 1-2 столові ложки вершків, добре вимішати. Суміш має ліпитися тільки при значному стисканні. Засипаємо цю суміш у форму, розрівнюємо та ставимо під гніт на годину.
  2. 15 г желатину ділимо на дві частини: 1/3 для малинової верхівки, 2/3 для сирного шару. Обидві частини заливаємо теплою (40-50 градусів) водою (на 10 г - неповна склянка) та лишаємо набухати.
  3. Протираємо крізь сито сир та розтоплюємо вершки на водяній бані. До вершків досипаємо 150 г цукру, ванільний цукор та помішуємо до розчинення. 
  4. З желатину для сирного шару, який набух, зливаємо воду. Додаємо желатин до розтоплених вершків та вимішуємо до його повного розчинення.
  5. Виливаємо теплу вершкову масу до протертого сиру, перемішуємо до однорідності та виливаємо у форму на шар з печива. Охолоджуємо до кімнатної температури та ставимо у холодильник до загустіння (близько години).
  6. Половину малини розминаємо та додаємо 100 г цукру. Залишаємо, щоб вона пустила сік (приблизно на 20 хвилин). Після цього нагріваємо її на водяній бані, додаємо залишок набухлого желатину. Помішуємо та не знімаємо до повного розчинення желатину. Після цього суміші треба час для охолодження.
  7. Заливаємо третій шар чізкейку. Прикрашаємо цілими ягодами малини і ставимо у холодильник на ніч. 
Смачного!





Комментариев нет:

Отправить комментарий