Простий і дуже смачний пиріг. Люблю його за карамелізовані солодкі яблука та скоринку :)
Тісто:
• 160 г борошна;
• 50 г цукру;
• 100 г вершкового масла;
• сіль на кінчику ножа;
• 1/2 яєчного жовтка;
• 1 ст. л. коньяку;
• 1/2 ч.л. ванільного цукру.
Начинка:
• 4 середніх яблука;
• 1 ст. л. крохмалю;
• 70 г цукру;
• 1 ч. л. меленої кориці;
• ¼ ч. л. солі.
Процес:
1. Змішати борошно з цукром та сіллю.
2. Порізати на дрібні шматки масло та додати його до борошна. Вимісити суміш, вона має нагадувати дрібні крихти.
3. Поступово додати жовток та коньяк та замісити до однорідної маси без грудочок.
4. Покласти охолоджуватись у холодильник на 30 хвилин.
5. З яблук видалити серцевину та порізати скибками завтовшки 2-3 мм.
6. Змішати цукор, крохмаль, корицю та сіль. Цією сумішшю засипати яблучні скибки. Добре перемішати та перекласти у іншу посудину. Цукор з корицею, який не пристав до яблучних скибок, зберегти.
7. Тісто розкатати у шар завтовшки близько 2 мм та викласти у форму.
8. Викласти на тісто яблучні скибки та посипати коричним цукром, який залишався.
9. Випікати 35 хвилин при температурі 180°С.
Смачного! :)
Комментариев нет:
Отправить комментарий