вторник, 14 октября 2014 г.

Соковита печена баранина з супом-пюре з гороху та м'яти

Інгредієнти:

Для приготування баранини:
  • 500 г. баранини
  • 200 г. баранячого жиру
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • Соняшникова олія
  • Спеції: часник (за смаком), чебрець, сіль, різні види меленого перцю, імбир.
Для приготування супу-пюре:
  • Свіжий або заморожений зелений горошок 500 г.
  • Куриний бульйон 1 л.
  • Свіжа м'ята
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • Половинка 1 лимона
  • Соняшникова олія
  • Спеції: сіль, цукор, різні види меленого перцю.
Процес приготування:
  • Баранина:
1. Наріжте баранину середніми шматочками (як на шашлик). Часник подрібніть, додайте до м'яса. Посипте спеціями (чебрець, сіль, різні види меленого перцю, імбир). Додайте 2 ст. ложки соняшникової олії та добре перемішайте. Залиште маринуватись м'ясо на 1 годину.
2. Дрібно наріжте баранячий жир. На сковорідку налийте 2 ст. ложки соняшникової олії і висипте туди його. Жир повинен почати танути та перетворюватись у шкварки. Готуйте так близько 10 хвилин.
3. Наріжте соломкою очищену моркву та цибулю. Викладіть їх на дно форми, у якій будете запікати м'ясо. Посипте сіллю та чорним перцем, додайте 2 ст. ложки соняшникової олії та перемішайте. Це буде своєрідна подушка для баранини.
4. Покладіть на моркву та цибулю замариновану баранину. Полийте її 8 ст. ложками розтопленого баранячого жиру. Тепер баранину можна відправляти у добре розігріту духовку.
5. Випікайте у духовій шафі близько 2-2,5 годин при температурі 180°С.
Форма для випікання має бути закрита. Можна використовувати пекарський рукав.
  • Суп-пюре:
1. Наріжте дрібними шматочками моркву та цибулю. Підсмажте їх у глибокій каструльці на соняшниковій олії до золотистого кольору.
2.. Додайте до моркви та цибулі курячий бульйон, горошок та дрібно нарізану гілочку м'яти.
3. Посоліть, поперчіть бульйон та додайте 2 ст. ложки цукру.
4. Варіть горошок близько 20 хвилин.
5. Зніміть каструлю з вогню та, користуючись блендером, зробіть суп-пюре.
6. З половинки лимона вичавіть сік та додайте його до супу-пюре.
7. Щоб посилити м'ятний смак, можна дорізати м'яту, та, користуючись блендером, перемолоти її у супі.


    Викладіть суп-пюре у глибоку тарілку та покладіть по центру шматочки баранини. Прикрасьте м'ятою. Також, зверху можна викласти запечену моркву та цибулю.

    Смачного!

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий